مشکلی که بسیاری از دانش آموزان در آزمونهای تستی (چهار گزینه ای) با آن مواجه هستند، مشکل کم بود وقت است که باعث ایجاد استرس بیشتر و ناامیدی میشود.
دلیل اصلی اینکه یک داوطلب در طی آزمون دچار کمبود وقت میشود، نداشتن برنامه ریزی زمانی در طی آزمون است. این امر باعث میشود تا داوطلب بر روی یک سوال بیش از حد مکث کرده و شانس خود را کاهش دهد.
روش های مدیریت زمان در آزمون کمک بسزایی برای کسب رتبههای برتر میکند که نیازمند بهره گیری از روشهای اصولی در این زمینه است.
آزمون های مدرسه ای و دانشگاهی ممکن است یک یا دو تفاوت با آزمون های آزمایشی و کنکور و آزمون های جامع مثل آزمون تیزهوشان داشته باشند :
اولین تفاوت این است که آزمون های مدرسه ای و دانشگاهی فقط مربوط به یک درس هستند بنابراین شما مشکل تقسیم زمان بین چند درس را ندارید
و دومین تفاوت این است که در اکثر موارد سوال ها به صورت تشریحی هستند و در نتیجه تعداد سوال ها هم کم تر از آزمون های کانون و آزمون های جامع است .
این دو تفاوت مهم روش های مدیریت زمان را در آزمون های مدرسه و آزمون های جامع تستی متفاوت می سازد .
روش های مدیریت زمان در آزمون
روش ضربدر و منها
سوالات به 3 شکل هستند:
۱. پاسخ سوال را می دانید و آسان است ==>> حلش کنید و به سراغ سوال بعدی بروید.
۲. پاسخ سوال را می دانید ولی وقت گیر است ==>> کنارش یک علامت *(ضربدر) بگذارید و رد شوید.
۳. پاسخ سوال را نمیدانید ==>> کنارش یک علامت (منها) بگذارید.
این کار باعث میشود وقتمون رو به طور متناسب تقسیم کنیم و از آشفتگی ذهنی در بیایم.و در انتها پس از پاسخ دادن به همه ی سوالات آسان با خیالی آسوده به سراغ سوالات سخت تر و علامت گذاری شده می رویم.
زمان های نقصانی
در این روش میاییم از وقت هر درس یک الی دو دقیقه کم می کنیم.تا در انتها برای سوالاتی که علامت گذاری کرده ایم وقت داشته باشیم یعنی مثلا وقتی دینی 17 دقیقه وقت دارد سعی میکنیم در عرض 15 دقیقه پاسخ دهیم.به این شکل آخر آزمون مثلا 30 دقیقه وقت اضافه میاروریم که میتوانیم برگردیم و تست های باقی مانده رو حل کنیم.
چند راه جالب دیگر هم برای مدیریت زمان در آزمون وجود دارد که در مطالب دیگر به آنها خواهیم پرداخت.
۳ نکته اساسی
۱. برای مدیریت زمان در آزمون سوالات آسان را اول پاسخ دهید
توجه داشته باشید که همه سوالات از امتیاز برابر برخوردارند و داوطلبان با پاسخگویی به سوالات سخت و متوسط و آسان امتیاز برابر کسب می کنند پس بهتر است که به پاسخگویی سوالات سخت پافشاری نکنند و به سوالاتی که بلدند پاسخ دهند. بهتر است بین سوالاتی که به هیچ عنوان قادر به پاسخگویی آن نیستید رو با سوالاتی که وقت گیر هستند تمایز قائل شوید تا در صورتی که وقت اضافه آوردید بروید سراغ سوالاتی که وقتگیر بودند.
۲. ابتدا به سراغ درسهایی بروید که مسلط تر هستید!
بهتر است در ابتدا به سوالات درسی پاسخ دهید که به آن درس تسلط بیشتری دارید چون باعث میشود که اعتماد به نفستان بالا برود و با انرژی بیشتری به پاسخگویی درس های دیگر بپردازید و حتی می توانید در دروسی که نقطه قوت شما هستند وقت کمتری بگذارید.
۳. با پاسخ ندادن به چند تست روحیه خود را از دست ندهید
گاهی اوقات بعضی از داوطلبان با پاسخ ندادن به چند تست روحیه خود را از دست می دهند غافل از اینکه اگر سوالات سخت باشد برای همه داوطلبان سخت است. بعضا با زدن ۶۰ درصد از سوالات هم همان نتیجه ای را می شود کسب کرد که در سالیان گذشته با درصد های بسیار بالاتر کسب کرده اند. اگر داوطلبان با نزدن چند تست روحیه خود را از دست بدهند به طور حتم در آزمون تیزهوشان جایگاهی کسب نخواهند کرد.
این روشها فقط بخشی از تکنیکهایی است که می تواند در آزمون به کمک شما بیاید!!!
اگر یک مشاور و برنامهریز حرفهای داشته باشید، قطعا نکات و راهحل های زیادی به شما خواهد آموخت تا به بهترین نحو ممکن از زمان آزمونتان استفاده کنید. مطمئن باشید اگر این تکنیکها را بیاموزید، نتیجه ی آزمون شما چند برابر بهتر خواهد شد.
مشاور و برنامهریز حرفهای ندارید؟! اینجا کلیک کنید
اگر دانش آموز پنجمی ، ششمی ، هفتمی ، هشتمی و یا نهمی هستی و قصد داری در آزمون تیزهوشان یا نمونه دولتی قبول بشی ، مجموعه ابراهیمی 20 دقیقه مشاوره رایگان بهت هدیه میده , فقط کافیه فرم زیر را پر کنید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند ...